Istoric

Istoria uzinei FIVEX incepe in anul 1960, atunci cand, pe actualul amplasament, se infiintau o serie de ateliere ale caror produse erau destinate diferitelor industrii. Activitatea principala consta in turnarea metalelor neferoase, ulterior aparand si necesitatea prelucrarii pieselor turnate. Astfel au aparut sectii specializate in prelucrari mecanice si confectii metalice, atelierele dezvoltandu-se pana la dimenisunea unei adevarate uzine.

In ultimii ani, noile strategii comerciale, financiare si investitionale au condus la implementarea unor fluxuri de productie foarte moderne si flexibile. FIVEX este dotata cu echipamente moderne si competitive de la producatorii renumiti in domeniu, ca DMG-MORI SEIKI pentru ramura de inginerie mecanica, Kasto, Kaeser pentru compresoare, SAF-FRO pentru debitare si sudare, Straaltechniek pentru acoperirea suprafetelor.

Astazi, urmatoarele activitati sunt desfasurate in cadrul uzinei:
- Debitare automata (plasma si oxygaz), mecanica si manuala
- Prelucrari mecanice CNC si clasice
- Mecano-sudura
- Vopsire ELECTROSTATICA si lichida prin pulvarizare
- Asamblare si Montaj in santier
- Reparatii si Mentenanta

In prezent, produsele noastre sunt orientate în principal către industriile: automotive, minerit, energie, logistica, aerospațială, petrol si gaze, navala, chimica și constructiilor metalice.

Capacitatile noastre tehnice și fluxul de producție flexibil ne-au permis să ne calificam drept furnizor pentru importante companii europene din tari precum: Franta, Germania, Elveția, Italia, Marea Britanie, Olanda, Norvegia și Luxemburg.

Certificari

FIVEX este preocupata de imbunatatirea continua a calitatii produselor si serviciilor oferite partenerilor sai. In acest sens, de-a lungul timpului, au fost implementate urmatoarele certificari:
- certificarea Sistemului de Management al Calitatii, conform SR EN ISO 9001:2015, emis de catre GCSM;
- certificarea Sistemului de Management de Mediu, conform SR EN ISO 14001:2015, emis de catre GCSM;
- certificarea Sistemului de Sanatate si Securitate, conform SR OHSAS 18001:2008, emis de catre GCSM.

Pentru activitatea de mecano-sudura, FIVEX SRL a obtinut urmatoarele certificari:
- certificat de Conformitate a Controlului Productiei in Fabrica, conform EN 1090-1:2009+A1:2011; SR EN 1090-1+A1:2012 sub sistem 2+, de catre SRAC;
- certificat de Calificare a Procedurii de Sudare, conform EN ISO 15614-1: 2004+A2:2012, de catre Bureau Veritas.

Personalul calificat in conformitate cu SR EN ISO 9606-1:2014, de catre BV, isi desfasoara activitatea sub supervizarea coordonatorul sectiei de sudura care este autorizat SR EN ISO 14731.

FIVEX SRL este de asemenea specializata in executia si montajul constructiilor feroviare, sub autorizatia si agrementul AFER:
- AGREMENT TEHNIC FEROVIAR, Seria AT, Nr. 155/2016 pentru " structuri metalice, inclusiv cele de rezistenta destinate constructiilor din statiile de cale ferata (peroane, copertine, rampe de incarcare-descarcare, cheiuri, pasarele);
- AGREMENT TEHNIC FEROVIAR, Seria AT, Nr. 387/2016 pentru " constructii - montaj de confectii si constructii metalice, inclusiv structuri de rezistenta, destinate infrastructura feroviare";
- AUTORIZATIE de furnizor feroviar, Seria AF, Nr. 6926, pentru furnizarea de produse si/sau servicii feroviare critice:
- constructii-montaj de confectii si constructii metalice, inclusiv structuri de rezistenta, destinate infrastructurii feroviare, cu exceptia podurilor si podetelor metalice de cale ferata;
- confectii si constructii metalice, inclusiv structuri de rezistenta, destinate constructiilor din statiile de cale ferata - peroane, copertine, rampe de incarcare/descarcare, cheiuri, pasarele.

Performanta

Evolutia activitatii noastre este apreciata si recunoscuta la nivel local si national. Am reusit sa obtinem, in domeniul nostru de activitate, urmatoarele rezultate la nivel national: in anul 2002-locul 11, in anul 2003- locul 5, in anul 2004- locul 2, in anul 2005- locul 3, in anul 2006- locul 2, in anul 2007- locul 3, in anul 2008- locul 2.

In anul 2007, Camera de Comert si Industrie a judetului Gorj a acordat "Distinctia de Excelenta" societatii comerciale FIVEX.

Capacitate

Suprafata totala a FIVEX este de 25 000 mp, din care baza de producţie a uzinei se întinde pe o suprafata de 5 000 mp, cuprinzand construcţii specifice activităţii şi este dotată cu staţie proprie de gaze naturale şi celula electrică secundară. Alti 7 000 mp se afla in prezent in constructie.

În activitatea sa, FIVEX foloseste următoarele echipamente:
Automacara 10 To
Poduri rulante 5 To
Fierăstraie mecanice şi alternative
Maşina automată de tăiat tabla cu oxigaz şi plasma
Masina combinata de indoit si debitat mecanic
Foarfeca Ghilotină
Masina de roluit # 20 mm
Carucior autonom portabil pentru sudarea MIG /MAG in toate pozitiile
Invertoare sudura
Grupuri sudura cu generator
Maşini de găurit vertical
Maşină de găurit radiala
Maşină de găurit în coordonate
Masa de lacatuserie plasmanitrata 6000x2000mm
Masina pneumatica de filetat
Freze mecanice şi automate
Strunguri mecanice şi automate
Presă verticala 100 Tf
Cricuri hidraulice 80 Tf
Instalatie manuala de sablare cu alice
Cabina de sablare cu nisip
Instalatie de metalizare
Instalatie de vopsire prin pulverizare cu vopsea lichida
Maşini de rectificat plan
Echipament de vopsire in camp electrostatic

FIVEX Romania © 2020. Toate drepturile rezervate.

Conditii de Utilizare